Thema tuinen

Thema tuinen

Kinderen zijn soms dol op tuinieren. Je kunt deze ervaring helemaal speciaal maken met een zogenaamde thema tuin! Door elk jaar een nieuw thema aan je tuin toe te passen kan je de tuin een vernieuwende spannende plek houden voor je kinderen!
Hieronder volgen voorbeelden van mogelijke thema’s waarmee je een tuin spannend kan houden.

Sprookjes

Ieder kind houdt van een sprookje op zijn tijd. Sprookjes zijn dan ook uitermate geschikt om als thema voor uw tuin te dienen. Er zijn veel accessoires te koop of makkelijk zelf te maken die uw tuin een sprookachtig gevoel geven. Denk hierbij aan tuinkabouters, huisjes, zelfgemaakte sprookfiguren en kleurrijke bloemen en planten.

Ruimte

Het thema ruimte leent zich uitermate goed voor een spannende en leerzame tuin. Laat bijvoorbeeld een klimop groeien langs een frame in de vorm van een raket. Qua planten kan je bijvoorbeeld denken aan bloemen van het geslacht “Cosmos” of de maanbloem.

Kleuren

Kleuren. Heel veel kleuren. Maak het gek en maak het bont. Verzamel verschillende kleuren bloemen, planten en accessoires.

Dieren

Wanneer je kind van dieren houdt kan dit een leuk thema voor je tuin opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van beeldjes of het planten van planten met dierennamen als paardenbloemen.

Water

Zorg voor een tuin vol met water en er valt altijd wat te zien. Let wel goed op de veiligheid want de schoonheid van water heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen.

Eetbaar

Verbouw samen met je kinderen groente en kruiden. Leer ze wel direct wat eetbaar is en waar ze absoluut niet aan mogen komen. Leer je kinderen meteen welke planten niet eetbaar zijn. Kinderen vinden het geweldig om zelf geplant etenswaar te nuttigen.

groen

Voor volwassenen

Er zijn ook voldoende thematuinen voor volwassenen. U zou bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan De Kruidhof. De Kruidhof is een botanische tuin in Friesland waar u op ruim 3,5 hectare ongeveer 2000 plantensoorten kunt vinden.